skip to Main Content

Wie wij zijn

De wortels van Pilat&Pilat liggen in het Friese Twijzel. Daar, op de boerderij, begon Gjalt Pilat ruim vijfenveertig jaar geleden met het verkopen en opknappen van antiek. De houtwerkplaats vormde ook de basis voor eigen ontwerpen. Sinds de jaren negentig is de Famylje-collectie een feit: duurzame, houten meubels. Sterk in eenvoud en ambachtelijk gemaakt.

In 2003 verplaatste Pilat&Pilat de productie naar een eigen fabriek in Bosnië. Het hout is er ruim voorhanden, net als goede ambachtsmensen. De fabriek Nord Ent-Lockwood floreert en groeit. Net als het familiebedrijf Pilat&Pilat, met verkooppunten in binnen- en buitenland.

Filosofie

Samen met onze ‘famylje’ (fries voor ‘familie’) in Bosnië doen we waar we goed in zijn en waar ons hart naar uitgaat: hout verwerken tot duurzame meubels. De ontwerpen zijn ingetogen en warm. Het heldere handschrift van Pilat&Pilat is even herkenbaar als tijdloos. Eerlijk vakmanschap vormt de basis van onze massief houten meubels, dichtbij de natuur gemaakt. We gaan duurzaam om met onze pure materialen: eiken, walnotenhout en licht iepen. De afwerking is natuurlijk, met olie en zeep. De kracht van Pilat&Pilat schuilt in eenvoud: krachtige lijnen, evenwichtige ontwerpen en zichtbare houtverbindingen.

Onze missie

Onze tafels, kasten en banken zijn met liefde en oog voor design gemaakt. Ze vormen de basis van sfeervolle interieurs: een plek om thuis te komen en samen te genieten, aandacht te hebben voor elkaar. Het is onze wens dat onze meubelen een uitnodigende eenvoud bieden die rust en warmte brengt, terwijl ze met gemak in uw eigen stijl opgaan. De meubels van Pilat&Pilat zijn ingetogen, stoer én eigenzinnig: ze maken het verschil. En ze gaan langer dan een leven mee. Sterker nog, het zijn erfstukken van de toekomst. Pilat&Pilat verbindt graag meubels, én mensen.

Productie

Van familiebos naar 'meesterwerk' van hout

De fabriek van Pilat&Pilat staat middenin het groene Bosnië. Het land is rijk aan bossen, en ook particulieren beschikken vaak over hun eigen gaard. Pilat&Pilat koopt voor de productie graag particulier hout aan, via kleine bedrijven. De kwaliteit is hoog, de lijnen zijn kort en voor de Bosniërs is de boomgaard van oudsher een duurzame oudedagsvoorziening. Na jarenlange oogst van noten en kersen, raken bomen rijp voor de kap. De opbrengst van enkele bomen garandeert een winter lang inkomsten voor de familie. De jongste generatie zorgt steeds voor aanplant van nieuwe bomen en onderhoud. Van familieboomgaard tot Famylje Collectie. Een duurzaam en verantwoord proces.

LEES MEER >

Lees ook de blog ‘van werkplaats in Twijzel tot fabriek in Bosnië’ >

Back To Top
This site is registered on wpml.org as a development site.