skip to Main Content
onderhoud van stof

Door gestoffeerde meubels regelmatig te reinigen zorgt u ervoor dat ze langer mooi blijven. Gebruik de stofzuiger met een schoon en zacht meubel-opzetstuk om stoffen meubelen wekelijks te reinigen (maximaal 500 Watt) en zo huisstof, kruimels en andere dagelijkse vervuiling te verwijderen.

Verder is het goed om te weten van welke stofsoort uw bekleding is gemaakt, voor wollen stoffen is (intensief) reinigen anders dan voor synthetische stoffen. Wij raden u aan op de volgende website te kijken voor een passend advies: LCK

ALGEMENE TIPS BIJ HET VERWIJDEREN VAN VLEKKEN

Afstoffen
Bijna elke vlek wordt 10x lastiger te verwijderen wanneer de oppervlakte stoffig is. Stof uw meubels daarom regelmatig af en zorg ervoor dat de oppervlakte stofvrij is, voordat u gaat reinigen!

Vlekken door vloeistoffen
Neem vloeistof zo snel mogelijk af en probeer hierbij zo min mogelijk op de vlek te deppen. Neem bijvoorbeeld (ongekleurd) keukenpapier en gebruik dit om de vloeistof op te zuigen.

Vlekken door vaste stoffen
Vlekken met vaste stoffen zo veel mogelijk wegnemen met een (schone) lepel. Zorg ervoor dat u de stof in één keer oplepelt. Lukt dit niet? Maak de lepel dan weer schoon met een stuk droog keukenpapier, voordat u de rest van de vaste vervuiling beetje bij beetje verwijdert.

Algemene tips

  • Probeer de verleiding te weerstaan op vlekken te boenen, te wrijven of op enige manier druk te zetten op de stof.
  • Gebruik geen huis-, tuin- en keukenmiddeltjes. Vaak zitten hier oplosmiddelen bij in.
  • Reinig altijd een compleet pand (zoals een heel zit/rugvlak) en niet alleen de vlek. Door ‘plaatselijk’ te reinigen kan het zijn dat deze vlek juist gaat opvallen.
  • Bewerk een vlek altijd van buiten naar binnen en zet zo min mogelijk druk.
  • Laat het schuim van de reiniger het werk doen. Breng het schuim met draaiende bewegingen aan op de vlek en laat dit kort intrekken (niet helemaal op laten drogen). Neem het schuim vervolgens af met een licht vochtige doek.

Gedestilleerd water
Nadat u een vlek gereinigd hebt, adviseren we om het hele pand even na te reinigen met een licht vochtige doek. Gebruik hier (bij voorkeur) gedestilleerd water voor. Door te reinigen met kraanwater kunnen er vervelende kalkranden achterblijven. Gedestilleerd water is verkrijgbaar bij uw supermarkt of drogist: gedeminiraliseerd water.

Back To Top
This site is registered on wpml.org as a development site.