skip to Main Content
onderhoud met olie

De natuurlijke oliën die worden toegepast op Pilat&Pilat meubelen versterken de structuur en kleur van het hout en zorgen voor een sterk en slijtvast oppervlak. De speciale samenstelling van de oliën zorgt er voor dat het hout blijft “ademen”. Het hout is daarom veerkrachtig en duurzaam en behoudt zijn natuurlijke eigenschappen.

Pas aangekochte Pilat&Pilat meubelen die met olie afgewerkt zijn hebben een uithardingsperiode nodig van 8 tot 10 weken. Gedurende deze periode vormt zich een beschermend laagje over het hout. Wij adviseren u in deze periode het meubel niet intensief te gebruiken:

• De eerste 8 tot 10 weken uw meubel NIET met onderhoudsolie behandelen.
• Bescherm uw geoliede meubel tegen vocht door het gebruik van onderzetters.

Door het gebruik van het meubel kan het hout vaal worden. U kunt uw meubel dan ‘opfrissen’ met de bijgeleverde onderhoudsolie (naturel of witgepigmenteerd). Deze onderhoudsolie herstelt de oorspronkelijke olielaag en geeft een zijdeachtig, soepel, vuil- en waterafstotend laagje.

• Het meubel normaal schoon houden met een vochtige doek.
• Bij gebruik van wit gepigmenteerde onderhoudsolie het flesje voor gebruik goed schudden en eventueel roeren, zodat het witte pigment zich goed met de olie vermengt.

Een kleine hoeveelheid onderhoudsolie op een katoenen doek aanbrengen en in het hout masseren.

Na een droogtijd van 20 minuten het meubel droog wrijven met een schone katoenen doek in de richting van de houtnerf. Deze behandeling na ca. 40 minuten herhalen.

Het meubel mag pas na 4 uren weer normaal gebruikt worden. Na de behandeling met onderhoudsolie mag het hout op de behandelde plekken 24 uur niet met water in aanraking komen in verband met het uitharden van de olie.

Back To Top
This site is registered on wpml.org as a development site.