skip to Main Content
onderhoud met lak

Naast de behandeling met olie en zeep biedt Pilat&Pilat een lakafwerking aan. Een transparante lak kan gecombineerd worden met een beits. Verder kan eikenhout in een kleurlak gespoten worden, waarbij de structuur van het hout nog zichtbaar blijft. Naast de standaardkleurlakken is een lakafwerking in vrijwel elke RAL of Sikkenskleur mogelijk.

Een lak sluit het hout zodanig af dat luchtvochtigheidsverschillen minder invloed hebben op de werking van het hout. Verder is lakken praktisch: het meubel is eenvoudig met een stofdoek of licht vochtige doek (niet te nat) af te nemen.

Belangrijk: vloeistoffen niet laten liggen maar binnen 10 tot 15 min. verwijderen. 

Gebruik onderzetters en zet geen gloeiend hete voorwerpen op het meubel, dit geeft vlekken die niet te verwijderen zijn. Pas op met poreuze vazen en bloempotten, deze kunnen onherstelbare kringen achter laten.

Een gelakt meubel voelt anders aan dan een meubel met olie- of zeepafwerking. Door de lak verdwijnt het contact met het hout voor de gebruiker. Een eventuele beschadiging is lastiger op te lossen. Waar bij een zeep- of olieafwerking een meubel bijgewerkt kan worden zonder zichtbare sporen zal een gelakt meubel veelal geheel geschuurd en opnieuw gespoten moeten worden.

Back To Top
This site is registered on wpml.org as a development site.