skip to Main Content
Een kleurrijke wereld in zwart&wit

Daeldersplak is een eigenzinnige kunstwerkplaats waar dagbesteding wordt geboden aan volwassenen met een beperking. Er werken momenteel 17 deelnemers die zoveel van ‘zelf creëren’ houden dat ze dit met plezier 2 tot 5 dagen per week doen. Ze werken met eigen ideeën en met opdrachten en worden daarbij ondersteund door 4 kunstenaars en een manager die allen grote affiniteit hebben met de zorg.

Voor deze tentoonstelling gaf Gjalt Pilat de deelnemers opdracht om een eigen persoonlijk werk te maken met 1 specifieke wens: het moest in zwart-wit. Dit was voor veel een uitdaging omdat ze graag met kleuren werken. Het resultaat kunt u komen bekijken in onze tentoonstellingsruimte en wij kunnen u verklappen: er zitten juweeltjes bij. Stuk voor stuk met liefde en aandacht gemaakt en elk kunstwerk een weerspiegeling van het unieke karakter van de kunstenaar.

Wilt u een eerlijk kunstwerk aan de muur dat een unieke blik op de wereld weerspiegelt? Laat u verrassen en wees welkom. De kunstwerken zijn voor een vriendelijke prijs te koop.

Kunstwerkplaets Daeldersplak
De Sânnen 12, 9289 HK Drogeham
daeldersplak@gmail.com
www.daeldersplak.nl

blank
Verzameling houten ‘schooltassen’

De houten schooltassen die de kinderen in de achttiende en negentiende eeuw gebruikten, waren meer als opbergkastje bedoeld dan als tas. Boeken en schriften bleven op school en werden niet dagelijks op en neer gesleept. Op prenten en schilderijen zien we houten schooltassen vaak netjes in rijen aan de muur hangen. Sommige bewaarde exemplaren zijn prachtig beschilderd met fraaie voorstellingen van boten, vogels en figuren. Andere zijn eenvoudig en onversierd of alleen voorzien van initialen. De deksels van de tassen kunnen scharnieren of uitgeschoven worden, het gat bovenin zorgde ervoor dat de tas kon worden opgehangen.

Gjalt Pilat heeft door zijn liefde voor antiek en ambacht inmiddels een omvangrijke verzameling van deze antieke houten schooltassen die tijdens deze tentoonstelling in het licht worden gezet. Er zitten unieke exemplaren bij: Van sobere Zeeuwse tot rijk versierde uit Friesland. Elk exemplaar neemt u mee naar een eigen verhaal uit onze geschiedenis.

De tentoonstelling is te bekijken tot en met zaterdag 29 april 2023

blank
blank
Back To Top
This site is registered on wpml.org as a development site.