skip to Main Content
Erik Vos

Erik Vos maakt unieke handgedraaide schalen en objecten in hout. De handgedraaide houten unica schalen en objecten worden gedraaid uit nat hout en krijgen tijdens het drogen hun definitieve karakter. Originaliteit en vakmanschap zijn nodig om de vorm en de mogelijkheden van het hout zichtbaar te maken. Het is een zoektocht naar de vorm die het meest past bij het blok hout. Karakteristieken zoals: barsten, noesten, vergroeiingen, kleur en jaarringen spelen bij dit proces een bepalende rol. Zij staan ten dienste van de vorm van de schaal of het object, en geven deze tevens uitstraling.

www.erikvos.nl

blank
Hennie Dijk-Stel

Na de klare taal van de winter
de waarheid is wat je ziet
zaait de lente een zachte verwarring

uit ‘Lente’ van Marc Tristmans

Voor deze expositie heb ik opgeraapt wat in de natuur voor mijn voeten lag. In mijn tuin, of in een bos in Schotland. Ik heb ze afgebeeld met behulp van de ambachtelijke regels en technieken van botanische kunstenaars, die al eeuwenlang wetenschappelijk bezig zijn met de basis van deze materie: beter herkennen door nauwkeuriger te kijken. De techniek van deze werkjes is aquarel, deels op papier, deels op perkament. De tekeningen zijn van splinters kachel-houtblokken. Ze tonen hun fascinerende sporen van groei. Ze geven mij zo een heel andere kijk op het begrip “dor hout”. Soms doe ik er een lijstje om. Soms prik het werk met spelden op de wand.
Klaar.
Een kunstje.
Maar Kunst met een hoofdletter komt uit een voor mij onbekende wereld en is voor mezelf ook steeds weer een verrassing.

Biografie
Hennie Dijk-Stel (’53, Heerenveen) doorliep de lerarenopleiding in Utrecht (’74) en studeerde verder aan o.a aan Academie Vredeman de Vries in Leeuwarden, West Dean college in Engeland en de Europese Kunstacademie in Trier. Vanuit het Friese dorpje Oudwoude laat tuinkunstenares Hennie Dijk-Stel zich inspireren door haar tuin. Ze werkt op papier, paneel of doek die inspiratie uit in diverse technieken: olie- en acrylverf en inkt. In opdracht maakt ze tuinportretten. Botanisch nauwkeurig werk in aquarel en potlood wisselt ze af met grote doeken van plantaardige details of boeketten.

Voor meer informatie: www.artuin.nl

Back To Top
This site is registered on wpml.org as a development site.