skip to Main Content
Pilat&Pilat neemt meubelmerk SlowWood over

Per 1 januari 2024 zal Pilat&Pilat Produkties, naast de Famylje Collectie, ook de SlowWood collectie gaan voeren. Christien Starkenburg, founder van SlowWood en Gjalt en Annelies Pilat, eigenaren van Pilat&Pilat zijn verheugd over dit besluit.

liefde voor hout en vakmanschap

Christien Starkenburg: “Alles wat bij het runnen van een merk komt kijken vereist tijd, continuïteit en inspanning. Ik ben ontwerper en wil graag creëren, daar ligt mijn kracht. Voor SlowWood was ik dan ook op zoek naar een partij die SlowWood verder kon uitbouwen.

Sinds enkele jaren worden de SlowWood meubelen gemaakt door Lockwood, het meubelproductiebedrijf van Pilat&Pilat. De overdracht aan Pilat&Pilat voelt dan ook als een logische stap. Door de overdracht aan Pilat&Pilat wordt SlowWood onderdeel van de grote Pilat familie, dat voelt als thuiskomen. Christien Starkenburg blijft betrokken bij de art-directie en ontwikkeling van SlowWood en Pilat&Pilat neemt SlowWood op in haar jarenlange ervaring en kennis in de meubelbranche.

Christien geeft aan: “Wij waarderen elkaar en elkaars kwaliteiten. Wij zijn allebei nuchtere Friezen en delen dezelfde waarden. We zijn makers, doeners en delen een grote liefde voor hout en vakmanschap.”

blank
blank
eerlijke producten uit het noorden

Voor Pilat&Pilat is de overname van SlowWood een waardevolle aanvulling op hun bestaande collectie.

Annelies Pilat: “We denken dat we met beide collecties diverse klantgroepen mooie en eerlijke producten kunnen aanbieden. Ondanks dat de collecties elk hun eigen signatuur en handschrift hebben, zitten er ook de nodige overeenkomsten in. Beide werken met massief hout en de ontwerpen kenmerken zich door eenvoud en archetypische vormen, eerlijk handwerk gemaakt door vakmensen, het zijn producten die een leven lang meegaan.

blank
blank

‘when your eyes are open and the mind is slow, beauty is truly found in everything around us’

blank
praktische informatie

De SlowWood collectie bestaat uit eetkamertafels, salon- en bijzettafels en kasten. Deze worden gemaakt van massief eiken of essen, afgewerkt in lak, olie of zeep. Meer informatie op www.slowwood.nl.

Wij verwachten eind maart in de showroom van Twijzel een selectie SlowWood meubelen aan u te kunnen presenteren

blank
blank
Back To Top
This site is registered on wpml.org as a development site.