skip to Main Content
Een natuurlijk proces

Bewustwording rondom de grondstoffen die worden gebruikt in onze productiemaatschappij is hard nodig, iedereen is er mee bezig en wil zich profileren als een ‘groen’ en duurzaam bedrijf. Het is niet meer sociaal wenselijk om goedkope, onverantwoord geproduceerde producten op de markt te brengen. Een goede ontwikkeling natuurlijk maar we vinden het ook bijzonder dat dit nu pas op de eerste plaats komt. Duurzaam en met respect omgaan met hout, dit zo efficiënt mogelijk toepassen en tot meubels ombuigen die een leven lang meegaan zit in ons DNA. Vanaf de start van het merk Pilat&Pilat is dit verweven in ons ontwerp en productieproces.

Wij zijn wel nuchter en realistisch. Het produceren en transporteren van producten kan altijd ‘groener’. Willen we in de toekomst met zo weinig mogelijk nieuwe grondstoffen kunnen produceren dan is er nog een weg te gaan, maar wij willen hier actief aan bijdragen en dit doen we samen met onze productielocatie in Bosnië-Herzegovina.

blank
Productielocatie in Bosnië-Herzegovina

De fabriek van Pilat&Pilat staat middenin het bosrijke Bosnië. Pilat&Pilat koopt voor de productie graag via kleine, particuliere bedrijven hout aan. De kwaliteit is hoog, de lijnen zijn kort en voor de Bosniërs is de boomgaard van oudsher een duurzame oudedagsvoorziening. Na jarenlange oogst van noten en kersen, raken bomen rijp voor de kap. De opbrengst van enkele bomen garandeert een winter lang inkomsten voor de familie. De jongste generatie zorgt steeds voor aanplant van nieuwe bomen en onderhoud. Van familieboomgaard tot ‘Famylje’ Collectie. Een duurzaam en verantwoord proces.

De meubelmakers van Pilat&Pilat gebruiken zo veel mogelijk grote delen kwaliteitshout van de bomen die ze inkopen. In de fabriek gaat resthout niet verloren: dit wordt verwerkt in woonaccessoires en het zaagsel doet dienst als energiebron voor de kachels en machines. Samen met onze collega’s in Tesanj maken we zo van duurzaam hout onze meesterwerken van hout.

blank

Duurzaam omgaan met hout zit in onze natuur

blank
blank
Afwerking, inpakmateriaal en transport

Wij kiezen al ruim 20 jaar voor de meest natuurlijke afwerking voor hout: het zepen van een houten meubel staat het meest dichtbij een natuurlijke bescherming. Het lakken van onze meubelen is eveneens op waterbasis.

De meubelen worden zorgvuldig ingepakt voor transport, het gebruik van plastic en tape hebben we de afgelopen jaren sterk verminderd of vervangen voor een natuurvriendelijker alternatief. De vrachtwagens die de meubelen naar Nederland brengen worden zo efficiënt mogelijk ingedeeld en desnoods aangevuld met andere goederen. Er gaat nooit een halflege vrachtwagen op transport.

blank
Een nieuwe tafel maar dan dezelfde

Wij willen onze klanten zo goed mogelijk ondersteunen bij het onderhouden van hun meubel. Zorgvuldig onderhoud van een houten meubel verlengt de levensduur aanzienlijk. Wij bieden de mogelijkheid om uw meubel volledig door ons te laten schuren en opnieuw af te laten werken zodat uw meubel weer als nieuw is. Op deze manier kunnen we uw meubel een tweede leven geven en zorgen we samen voor erfstukken van de toekomst.

blank
blank
Wij houden van hout

Houtsnippers vanuit de fabriek worden ook in Twijzel gebruikt in houtkachels om zo bij te kunnen verwarmen en het gasverbruik sterk te reduceren. Daarnaast hebben we een royaal zonnepanelen veld aangelegd achter de showroom. Voor u als klant bieden wij hiermee ook de gelegenheid om uw electrische auto op te laden terwijl u rustig rondkijkt in onze showroom.

Het verduurzamen van processen heeft voortdurend onze aandacht. Wat je aandacht geeft groeit en vanuit respect voor het prachtige hout dat we mogen verwerken is het voor ons vanzelfsprekend om hier zorgvuldig mee om te gaan. Voor nu en in de toekomst. Want wat echt is blijft.

blank
Back To Top
This site is registered on wpml.org as a development site.